אחות תפוצה ב- 100,000 ש"ח בגין הוצאת לשון הרע כנגדה

מאת: אורנית אבני-גורטלר, עו"ד | :

לפסק הדין בעניין בן זאב רונית נגד נח אפרים

בימ"ש השלום בחדרה פסק סך של 100,000 ש"ח פיצויים לאחות שעבדה בביה"ח שער מנשה בגין הוצאת לשון הרע כנגדה ע"י הנתבע, אשר גם הוא עבד בזמנים הרלבנטיים בבית החולים שער מנשה, ושימש ככוח עזר לצוות הרופאים והאחיות.

השופטת הדסה אסיף קבעה, כי לא יכולה להיות מחלוקת על כך, שהדברים שנכללו במכתבים שכתב הנתבע, אשר הופנו למנהל בית החולים ולנושאי תפקידים נוספים, ואשר ייחסו לתובעת מעשי התעללות במטופלים- יש בהם משום לשון הרע כהגדרתה בסעיף 1 לחוק איסור לשון הרע.

נקבע, כי כל מטרת התלונה נגד התובעת הייתה לנקום בתובעת ובאחות נוספת על רקע יחסים אישיים שהיו בין התובעת והנתבע, ועל כך שהן פנו בתלונות כנגד הנתבע.

נפסק, כי לא עומדות לנתבע ההגנות המפורטות בחוק, וזאת בעיקר מאחר שלא עלה בידו להוכיח כי הדברים שפרסם אודות התובעת הם אמת.

ביהמ"ש קבע, כי התובעת לא הצליחה להוכיח את הנזקים הנטענים על ידה, כך למשל: מכלול הראיות מצביע, כי יציאתה של התובעת לחל"ת באה בעקבות כך שהתחתנה ועזבה לחו"ל וללא קשר עם תלונת הנתבע. סעיף 7א לחוק מאפשר פסיקת פיצויים אף ללא הוכחת נזק. התכלית מאחורי סעיף זה הינה, שבעצם הפגיעה בכבוד הזולת - הנזק נגרם. לאור השיקולים המוכרים בפסיקה לקביעת היקף הפיצויים, ובנסיבות העניין, נקבע, כי יש לפסוק פיצויים בחומרה הראויה ולחייב את הנתבע לשלם לתובעת את הסכום שלעיל.

לפסק הדין בעניין בן זאב רונית נגד נח אפרים

למדור נזיקין

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

חוקים קשורים


קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך